Болногледачки

За всички, които биха желали да работят като болногледачи и да се реализират в тази сфера, предлагаме пълно съдействие, изчерпателна информация и личен подход.

ЗАЩО ДА КАНДИДАТСТВАТЕ ПРИ НАС?

ЗАЩОТО ВИ ПРЕДЛАГАМЕ...

 • Постоянен трудов договор

 • Пълно социално и здравно осигуряване, възможност за осигуряване на висок праг

 • Медицинско покритие по време на пребиваване в чужбина

 • Без такси и последващи комисиони

 • Пълен пансион на работното място

 • Мотивиращо възнаграждение и дългосрочни ангажименти

 • Пълно съдействие от личен сътрудник по време на престоя ви

Изисквания към Вас

Какви услуги извършва социалният асистент?

1) Ежедневна грижа за пациента – лична хигиена, прием на лекарства, придружаване до тоалетна, смяна на памперс, помощ при ходене и ставане от легло/стол, придружаване до лекарски кабинет

2) Закупуване и подготовка на храната

3) Домакинство, градинска работа и грижа за домашни любимци 

4) Помощ при общуването и поддържането на социални контакти, развлечения и занимания в дома и извън него

***Езикови умения***

ЗАЩО Е ВАЖНО ДА ВЛАДЕЯ ЧУЖД ЕЗИК?

Професията на социалния асистент не се състои единствено и само в подпомагане на личните ежедневни нужди на пациента, тя предполага много повече, а именно - грижа за доброто му психологическо и душевно състояние, задоволяване жаждата му за социални контакти и развлечения, въпреки възрастта и невъзможността да се грижи вече сам за себе си. Ето защо тук се намесва езикът като главен фактор за комуникация, без който би било немислимо да помагате в общуването, да поддържате социални контакти, да съдействате при организацията на обществени мероприятия - кино, театър, занимания в дома и извън него. Как бихте прочели например любимата книга или любимият ежедневник на поверения ви пациент? А бихте ли могли да участвате активно в интересни за него занимания- като шах, табла, домино, и най-вече ще можете ли да осигурите компания чрез така жизненоважните за психическото му състояние ежедневни разговори?

Какъв е изводът? Свободното владеене на чужд език сваля бариерите на общуването и улеснява интеграцията ви в културата и живота на семейството, както и скъсява дистанцията между Вас и пациента. А именно това прави един социален асистент успешен.

Опит в обгрижването на възрастни хора

ЗАЩО Е ВАЖЕН ОПИТЪТ С ВЪЗРАСТНИ ХОРА?   

Не на последно място е приоритет и предимство личният или професионалният опит с възрастни и/или болни хора. Благодарение на този опит, Вие придобивате следните познания:

 • опит с необходимите за обгрижването на възрастни хора помощни средства като инвалиден стол, проходилка, лифт за вдигане и преместване, тоалетен стол и болнично легло

 • техники за вдигане и преместване (*Обърнете внимание: често срещана заблуда е, че вдигането на пациента изисква голяма физическа сила и води до нанасянето на травми в областта на кръста и гърба. Това се случва единствено и само, когато нямате познания и опит в областта). Ние ще ви помогнем да придобиете тези умения чрез ценни съвети по време на нашите обучения и семинари. За първоначална информация погледнете на раздел - Ние ви съветваме как

 • опит в поддържането на личната хигиена на пациента.

 • от съществено значение са способността за комуникация и намиране на подход към пациент със специфични заболявания като деменция, паркинсон и алцхаймер. Заболявания и съвети свързани с тях

Притежавайки тези умения на първо място улеснявате себе си в работата и ежедневието си и допринасяте за душевния комфорт на обгрижваното лице.

 • готовността Ви за поемане на следните  допълнителни активности и ангажименти като поддържане на градината, обгрижване на домашни любимци, шофьорски и кулинарни умения, афинитет към типичните за възрастните хора ежедневни занимания като бродиране, плетене, пеене е още едно допълнително предимство, което допълва Вашата характеристика на опитен социален асистент.

 Затова е важно да се чувствате физически и психически стабилни, както и да сте напълно самоуверени, когато поемете грижата за възрастния човек.

Психическа и физическа устойчивост

ЗАЩО Е ВАЖНО ДА СТЕ ЗДРАВИ?

Ако не сте физически и психически здрав, то как бихте били способни да осигурите пълноценно обгрижване на един възрастен и болен човек? Няма ли да се превърнете самите Вие във бреме за пациента и семейството му? Ето защо Вашата духовитост и физическа устойчивост се оказва от съществено значение за осигуряване на опора и баланс в самотното ежедневие на възрастния човек.